Moonika på hurtiglading

Jeg sier som Hemingway: “In every port in the world, at least two Estonians can be found.”  På Kongsberg Jazzfestival finner dere meg, smiler Moonika Dokka. 

Veien fra Estland til Jazzfestivalen har ikke vært helt strak, men den absolutt beste jeg noensinne har tatt, sier hun.

Det hele startet på en dannelsesreise i Dehesaer i  Extremadura i Spania, hvor Moonika møtte sitt livs store kjærlighet. Valget å flytte til Kongsberg falt lett for meg, siden byen hadde et spennende kulturliv og min andre store kjærlighet i livet er musikk.  Jeg fikk høre av flere bekjente at jazzfestivalen var noe jeg kom til å forelske meg i og de hadde helt rett. Jeg var på Dianne Reeves konsert på gamle kinoen og det traff det meg så sterkt, at dette vil jeg være en del av og allerede året etter var jeg fullverdig familiemedlem i Artistservice. Siden 2014 er familie og nære venner veldig klar over, at i uke 27 er  de er en god nummer to i mitt liv.  De lever heldigvis godt med den uskyldige avhengigheten min, smiler Moonika. 

Jazzen har blitt som en utvidet familie for meg.  Det første året jeg var med var helt magisk. Akkrediteringen som funksjonær var en døråpner for meg på så mange plan, sier hun. Det var et mangfold av mennesker fra alle samfunnslag som jobbet side om side og musikk er jo et felles språk som går på tvers av alt. 

Musikk har alltid vært en viktig del av livet mitt og savnet etter konserter under pandemien har vært stort. Det å oppleve musikk live og kjenne den bølgen av energi som det gir, det er dyrbare øyeblikk som gir meg umiddelbar hurtiglading uansett hvor sliten man er.

Jeg gleder meg enormt til festivalen i sommer, og til å møte jazzfamilien min igjen i artistservice. Det er en fantastisk gjeng som er der for hverandre. Jobben vår er å alltid ligge i forkant og sørge for at alt sklir smooth slik at artistene kun har èn oppgave: å levere fantastiske musikkopplevelser. Hvis artisten går helt utslitt av scenen og har gitt alt til publikum, da vet vi at vi har gjort jobben vår, smiler Moonika.