20 år med dugnad for SOS Barnebyer

Foto: Birgit Fostervold

2024 er et stort jubileumsår på Kongsberg! I tillegg til 400 års-jubileet for byen vår og 60-års jubileum for festivalen, er det 20 år siden Kongsberg Jazzfestival kontaktet SOS-barnebyer for å samarbeide og med et ønske om å gi noe tilbake til det kontinentet som hadde røttene til jazzmusikken.

sangskattekista runder millionen

Samarbeidet mellom Jazzfestivalen og SOS-barnebyer har gjennom disse 20 årene involvert store deler av Kongsberg-samfunnet, og barna på Kongsberg har hatt en viktig rolle gjennom både Sangskattekista og Barn-hjelper-barn aksjonen. Når de årlige Sangskattekista-konsertene går av stabelen i uke 8, der alle 5- og 6-åringer i Kongsberg deltar, kan dette tiltaket alene runde 1 million innsamlede kroner. Det synes vi er imponerende!

Martin Eia-Revheim og styret i jazzfestivalen ville i 2004 gi noe tilbake til det kontinentet som hadde røttene til jazzmusikken. Pål, Kai og Ragnhild har med iver og glød fortsatt engasjementet. Dette har i 20 år gitt trygg oppvekst, skole, mat, medisin, lek og glede for mange foreldreløse og forsømte barn i et av verdens fattigste land!

DUGNAD GIR RESULTATER

I Kongsberg Jazzhus, et familiehus i barnebyen i Blantyre, Malawi, har 10 barn store drømmer om fremtiden. Og det er mer: 10 000 barn i Malawi har fått bedre omsorg med bidrag fra denne byen. 13 års innsats, 4,5 millioner kroner, 10 000 barn og en bøtte med håp.

Tusen takk for innsatsen fra alle samarbeidspartnere i Kongsberg og alle bidrag!

VIL DU BIDRA?

Når alle 5- og 6-åringer synger på Sangskattekista-konsertene i Kongsberg Musikkteater torsdag 22. februar oppfordres publikum til å vippse penger til SOS Barnebyer og Kongsberg Jazzhus. Uansett om du er på konsertene eller ikke, kan du også bidra ved å vippse valgfritt beløp til Vippsnr. 24949.