01.07.2015 KL.18:30
Kirketorget
KR. 500,-,-

DeLillos & Poing + Silje Nergaard

DeLillos feirer 30 år som plateartister i 2015. Jubileet feires på Kongsberg Jazzfestival, og for anledningen har de også med seg det elleville stuntbandet Poing.

Som en av de største i norsk populærmusikk er Lars Lillo-Stenberg og hans trofaste bandkompiser et poporkester de aller fleste i vårt langstrakte land har et forhold til. Bandet, som er kjent for låter som blant annet «Neste sommer», «Hjernen er alene» og «Suser avgårde alle mann» har holdt det gående helt siden 1984, og (heldigvis) sjelden vandret langt vekk fra hovedoppskriften: Et lett naivistisk tekstunivers, velklingende gitarer og, selvfølgelig; Lillo-Stenbergs svært så særegne vokal.

2015POING_WEB_PRESSE_NR2

Samarbeidet til DeLillos og Poing går en god stund tilbake.Poing består av tre jazz- og samtidsmusikere som balanserer mellom det grensesprengende, humoristiske og folkelige. Poing opptrådte med DeLillos på forestillingen ”Hjernen er alene” i Operaen, og de har også spilt sammen på andre norske festivaler til et henrykt publikum.

Lars Lillo-Stenberg (sang, piano, gitar), Lars Fredrik Beckstrøm (bass, sang), Lars Lundevall (gitar, sang), Øystein Paasche (trommer) + Rolf-Erik Nystrøm (sax), Frode Haltli (accordion), Håkon Thelin (kontrabass)

 

Silje Nergaard web

 

Den folkekjære jazzartisten Silje Nergaard åpner kvelden på Kirketorget.

Silje Nergaard er aktuell med den splitter nye plata ”Chain of Days” der hun leker med både folk, pop, country, jazz og blues. Bare 16 år gammel fikk Silje anledning til å synge med bandet til selveste Jaco Pastorius under Moldejazz, og Dagbladet fanget øyeblikket over en helside i avisen. Norges nye jazzhåp var i søkelyset, og der har hun vært siden.

I 2003 ble Silje Nergaard årets spellemann og fikk befestet sin posisjon som musiker og komponist. Både før og etter dette har hun hatt flere store platesuksesser.

Denne vinteren har Silje Nergaard vært hjemme i stuene hos det norske folk hver lørdag i det populære tv-programmet ”Hver gang vi møtes”. Silje Nergaard har samarbeidet med bl.a. John Scofield, Pat Metheny, Kurt Elling og Tord Gustavsen, og med fløyelsmyk stemme og bejublede komposisjoner har hun tatt publikum med storm.

Tider for kvelden:

Kl. 18:30 Dørene åpner
Kl. 19:30 Silje Nergaard
Kl. 21:00 DeLillos & Poing

 

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.