NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
4.-7. juli 2018

“Mystic Blues” på Kirketorvet

Torsdag er bluesens kveld på Kirketorvet, og det braker løs kl. 19:30 med Norwegian Blues Caravan etterfulgt av Dr. John and the Nite Trippers. Der er duket for en stemningsfull aften!

Rita Engedalen, vår lokale bluesdronning, er en av de inviterte gjestene som skal varme opp for Dr. John. Hun er svært glad for å kunne spille for hjemmepublikumet på Kongsberg.

Rita er godt kjent på Kongsberg jazzfestival, og har hatt mange opptredener her i løpet av sin karriere. Det har både vært små intime konserter og større gigs på Tubaloon. – Det er en veldig spesiell følelse å stå på den scena. Den virker enorm når du står på publikumssida, men oppleves intim for oss som står oppe. Det er en stor opplevelse! Kongsberg Jazzfestival preges både av et kvalitetsstempel når det gjelder musikk, samtidig som den har en folkelig profil, fortsetter Engedalen, og viser til hvor betydningsfull den er for både kulturlivet og næringslivet i regionen.

Jazzfestivalen har også vært et utstillingsvindu for Engedalen som artist. Hun viser til flere prosjekter hun har hatt muligheten til å presentere på Kongsberg Jazzfestival. En av hennes største opplevelser i karrieren, var fjorårets jazzfestival. Midnattskonserten i kirka med London Community Gospel Choir og Damer i Blues, var et spesielt samarbeid initiert av Jazzfestivalen. Men hun fremholder også workshopen samme året, hvor hun og Margit Bakken presenterte sentrale kvinnelige bluesartister for unge lokale kvinnelige sangtalenter, som en stor happening. London Community Gospel Choir er tilbake på Kongsberg Jazzfestival i år med konsert i kirken torsdag kveld.

– Gospel og blues er jazzens røtter, og dette var fint å kunne representere begge sjangere på samme festival, sier hun.

Rita uttrykker stor beundring for Dr. John, som hun og de andre i samarbeidsprosjektet Norwegian Blues Caravan skal varme opp for. – Han er en viktig musikalsk konge, fordi han har klart å trekke bluesen inn i mange ulike musikalske sammenhenger. Hun gleder seg til å oppleve blueslegenden, og oppfordrer folk til å komme og oppleve en stor blueshappening på Kirketorget på torsdag kveld.

Tekst: Ann-Mari Lofthus / Foto: Roald Jungård