NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
4.-7. juli 2018

Magasinet blir årets møtepunkt

I konteinerbygget Magasinet inviterer jazzfestivalen til gratis konserter, god drikke og et sted å slappe av. Midt i Kongsberg sentrum ved fellesbrukskrysset står det nå 5 store blå konteinere. De har fått navnet “Magasinet” og skal bli jazzfestivalens sentrale møtepunkt. Her kan folk komme innom og høre på gratis konserter gjennom hele festivalen, få seg noe godt å drikke og ellers bare se festivalen litt fra utsiden.

Under fjorårets jazzfestival ble Naustet på samme sted en stor suksess som et møtested der folk stakk innom for å høre på 50 timers jam og roe ned. Ledelsen for jazzen bestemte seg for å fortsette suksessen i år, men har tenkt helt nytt rundt både bygg og navn. Resultatet er et konteinerbygg som har fått navn etter Magasinparken som det ligger rett ved siden av.

Noe for alle

Hver dag blir det fullt program med gratis konserter mellom klokka 12:00 og 20:00, mens DJ-er tar seg av musikken utover kveldene og fram til klokka 02:00. – Artistene som skal spille er unge og nyetablerte, de er godt skolerte og seriøse utøvere, forteller Eldbjørg Tveit, prosjektansvarlig for den nye scenen. – Og det blir ikke bare jazz, men også pop, funk og litt soul. Programmet har blitt mangfoldig og spennende, og jeg ser fram til mange sterke kvinnelige vokaler, fortsetter Tveit.

Sted for avkobling

Magasinet er sentralt plassert mellom det etter hvert kjente fellesbrukskrysset på Nymoen-siden av sentrum og Magasinparken. Her går festivalfolket rett forbi i skytteltrafikk mellom konserter og andre festivalaktiviteter på begge sider av Lågen. Det skal være et gratis lavterskeltilbud for alle som besøker Kongsberg under jazzfestivalen, og et møtested i midten av alt. – I år er målet hygge og kos i et stålbygg. Magasinet skal være et sted der folk har lyst til sette seg ned og se på festivalen litt utenfra. Og på kveldene og litt utover natta skal det være et sted å koble av etter at konsertene er slutt, sier Torbjørn Heitmann Valum, prosjektleder i Kongsberg jazzfestival.

Mobilt og behovsstyrt

– Ideen bak Naustet i fjor var å utsette folk for musikk gjennom en musikkpaviljong midt i flerbrukskrysset. I år ville vi bygge videre på konseptet, samtidig som vi ville finne et nytt prosjekt. Et ønske var at bygget skulle være mobilt og lett å flytte inn og ut, fortsetter Heitmann Valum. I planleggingsfasen tok jazzfestivalen kontakt med mmw arkitekter. Arkitektfirmaet jobber blant annet med konteinere i sine prosjekter, og fikk i oppdrag å lage en konseptskisse. Prosjektet er en pilot i år, men går alt etter planen kommer det til å bli et fast tilbud fremover. Nå er planen at Magasinet gradvis skal bygges ut over to år. I år inneholder Magasinet scene, serveringssted og billettluke. Neste år skal festivalfolkene møte et konteinerbygg på inntil fire etasjer som har mulighet til å huse blant annet restaurant, galleri, VIP-område, kontorer og pressesenter.

Magasinet3