NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
4.-7. juli 2018

Jazzkunst på Låven

Årets jazzfestivalutstillere på galleriet Låven er avistegner Siri Dokken og grafiker Eli Hovdenak. Her møter publikum to kunstnere med forskjellig uttrykk, men som begge får folk til å stoppe opp og tenke, og kanskje lure fram et litt skjevt smil.

To gode naboer

Kongsberg Kunstforening har som tradisjon å invitere til en egen utstilling under jazzfestivalen. Ingrid Austlid Rise, styreleder for Kongsberg Kunstforening, forteller at fra hun ble kjent med Siri Dokken i 2013, har jobbet med å få henne til å stille ut i Kongsberg. – Jeg oppdaget at Dokken er en spennende kunstner, og i år fikk vi henne endelig hit, sier Austlid Rise.

Dokken kunne velge en kunstner hun ville stille ut sammen med, og valgte grafiker, venn og nabo Eli Hovdenak. Dette er første utstillingen de har sammen, men det andre samarbeidet mellom de to. Austlid Rise sier de passer sammen både i språk og humor. – De får sagt mye med bildene sine og har morsomme kommentarer til daglige situasjoner.

Siri Dokken

Siri Dokken er avistegner og illustratør. Hun har jobbet i Dagsavisen siden 1995, og blir av mange regnet som en av de ypperste innen sitt fag. Hun har hatt flere separat- og gruppeutstillinger, og på Låven stiller hun ut tegninger som nesten alle har stått på trykk i Dagsavisen. I 2011 ble hun tildelt prisen for årets avistegning for tegningen «Folkekongen», og har i tillegg vunnet flere andre priser for tegningene sine. Dokken har også jobbet som illustratør for bokforlag og reklamebyråer.

Eli Hovdenak

Eli Hovdenak har en rekke separatutstillinger og gruppe- og kollektivutstillinger bak seg, og er kjøpt inn av både Nasjonalgalleriet og Norsk kulturråd. I et intervju om tematikken i en barnebok utgitt i 2014 og arbeidet sitt generelt, sier Hovdenak at hun er en kikker som ofte observerer hvordan folk snakker sammen eller forbi hverandre. – Man ser ting på hver sin måte. Det er det boken handler om. Det er den samme tematikken som har ligget der hele tiden, og som jeg nå har videreført til billedbok: Kontakt /mangel på kontakt, likhet /ulikhet, forståelse /misforståelse. (Sitat hentet fra intervju publiserte på www.hovdenak.no)

Om utstillingen

Utstillingen er gratis og åpen hver dag under festivalen fra klokka 13.00 til 17.00. Alle tegninger og grafikk er til salgs. Galleri Låven ligger i Myntgata 3.

Siri Dokken og Eli Hovdenak stiller ut på Låven i Myntgata 3.

Siri Dokken og Eli Hovdenak stiller ut på Låven i Myntgata 3.

Tekst og foto: Inger Johanne Midtgarden