NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
4.-7. juli 2018

Spillesteder/ Tilgjengelighet

Kongsberg Jazzfestival har mange forskjellige spillesteder med forskjellig kapasitet. Det minste spillestedet er Galleri Åkern som tar 70 personer og det største er hovedscenen på Kirketorget, som tar opp til 10 000 personer. Alle spillestedene ligger i Kongsberg sentrum og det er korte gåavstander mellom de forskjellige spillestedene.

Christians kjeller tlf: 32 76 45 00 Christians kjeller ligger i en verneverdig og tradisjonsrik bygård på Vestsida. Her finner du restauranten Opsahlgården med gastropub og musikk-kjelleren Christians kjeller. Du kan fortsatt finne brannskadede bjelker fra bybrannen i 1810. Konsertene under jazzfestivalen holdes stort sett i den hygglige bakgården. På Christians kjeller tar vi ikke sjangergrensene så høytidelig. Har kan du risikere å høre både deilig blues, smektende visesang og dansbare rytmer. Adresse: Kirkegata 10. www.christianskjeller.no. For rullestolbrukere: God fremkommelighet i bakgården, men ikke HC-toalett.


Energimølla tlf 926 99 811 Teglsteinsbygg fra forrige århundreskifte som huser store deler av kulturlivet i Kongsberg. Energimølla er en av hovedscenene under jazzfestivalen og her presenteres både iørefallende og utfordrende jazz og beslektet musikk side om side. På Energimølla er det også klubbkonserter på natta med alt fra progga jazz til afrobeat. Adresse: Møllebakken 7. www.energimolla.no For rullestolbrukere: Ankomst: hele 1. etg tilgjengelig med rullestol. Toalett: HC-toalett nede.


Galleri Åkern tlf: 32 73 25 13. Galleri Åkern er et privat galleri for samtidskunst, drevet av Paula Fure og Svein Westad. Galleriet som er et restaurert, gammelt bryggerhus, ligger vakkert til i den gamle bydelen Vestsiden på Kongsberg. Innerst i gallerihagen ligger en liten japansk-inspirert hage med karpedam og et lite tehus med stråtak, bygget i japansk stil. Daværende japanske ambassadør Nonoyama har gitt tehuset dets navn: Un Getsu An, som betyr det lille huset under skyer og måne. Under jazzfestivalen kan man høre intime, ofte akustiske konserter med grensesprengende og fri musikk. Adresse: Hyttegt 16. www.galleriaakern.no For rullestolbrukere: God tilgang til uteområdene. Ikke HC-toalett.


Kirketorget / Tubaloon tlf: 32 73 31 66 Kirketorget er festivalens midtpunkt, og her finnes også vår spesialdesignede scene Tubaloon. Tubaloon er tegnet av Snøhetta arkitektkontor og er det eneste av sitt slag i verden. På Tubaloon og på Kirketorget for øvrig presenteres folkefestdelen av programmet. Her har artister som Stevie Wonder, Kaizers Orchestra, Wilco og flere skapt stor stemning! På dagtid er det flere gratiskonserter å få med seg, og er et stort mat- og drikketilbud på torget både dag- og kveldstid. For rullestolbrukere: Lett adkomst med rullestol og reserverte plasser. HC-toaletter tilgjengelig i umiddelbar nærhet av de reserverte plassene, og i rådhuset, ved henvendelse i salgsteltet. Vennligst ta kontakt med oss på forhånd ved behov for assistanse.


Kongsberg kirke tlf: 32 73 19 02 Kongsberg kirke er en særpreget og rikt utstyrt barokk-kirke, innviet i 1761. De tre rokokkolysekronene i Kongsberg kirke er blant de største, vakreste og rikest utformede armkroner av glass som finnes i Norden. I Kongsberg kirke presenterer vi store jazznavn og det er her vi avslutter festivalen lørdag med den tradisjonsrike midnattskonserten. Adresse: Kirketorget. For rullestolbrukere: Ankomst: Rullestolrampe inn i kirken fra inngang sør. Toaletter: Nåes kun fra hovedinngangen, må under trappa. Ingen dørstokker, men trangt. Ikke HC-toalett.


Smeltehytta tlf: 32 72 32 00 Smeltehytta er endel av Norsk Bergverksmuseum og ble oppført i 1844 og er et særegent spillested med historisk atmosfære. Smeltehytta er et sentralt spillested for den grensesprengende musikken på programmet vårt med sin intime og unike stemning. Adresse: Hyttegt 3. www.bvm.museum.no. For rullestolbrukere: God fremkommelighet med rullestol. HC-toalett.


Quality Hotel Grand – Argus tlf: 32 77 28 00 Quality Hotel Grand er beliggende sentralt i Kongsberg. Hotellet har 175 rom, kurs- og konferansefasiliteter, nattklubb og Gruvespa. I hotellets kjellerlokale Argus presenteres både nattklubbjazz, konsertserien ‘Nye stemmer’ og DJ’s på nattestid. Adresse: Christian Augusts gt 2. For rullestolbrukere: Ankomst – heis ned til garderobe og toaletter, men liten trapp ned til baren uten skinner, må ha assistanse her. HC-toaletter i kjeller med heisankomst.

Kongsberg Musikkteater (Krona) Tlf: 32866000 Kongsberg Musikkteater driftes av Kongsberg kommune, Kultur og velferd. Storsalen er spesialdesignet for å benytte elektronisk regulerbar akustikk, Meyersound constellation. 1200 ståplasser. 532 i amfi med full scene Adresse: Hasbergs vei 36, 3616 Kongsberg / www.krona.no For rullestolbrukere: Tilrettelagt med HC sitteplasser. Det er TELESLYNGE tilgjengelig. Ta kontakt med vaktene i inngangen for mer informasjon.


Sølvsalen (Krona) Tlf: 32866000 Sølvsalen er en mer intim scene på Kongsberg Musikkteater (Krona).  135 plasser i amfi (150 med 15 stoler på balkong) Adresse: Hasbergs vei 36, 3616 Kongsberg / www.krona.no For rullestolbrukere: Tilrettelagt med HC sitteplasser

Gamle Norge Tlf: 947 84 503. I de gamle lokalene etter Hotell Norge, midt i Kongsberg sentrum ligger Gamle Norge Pub. I bakgården bygges folkefestscenen – en fantastisk konsertarena med stor utendørs scene. Kapasitet 1500.  Adresse: 17. mai gata 4, 3911 Kongsberg / www.gamlenorge.com For rullestolbrukere: Lett adkomst med rullestol


Barnivalparken tlf: 32 73 31 66 Barnivalparken er vårt festivalområde for barn og unge, og ligger i Magasinparken midt i Kongsberg sentrum. For rullestolbrukere: Lett adkomst med rullestol. Vennligst ta kontakt med oss i forkant ved behov for assistanse.   Generell informasjon Spillestedsprofilen beskriver musikken som arrangeres på stedet under Kongsberg Jazzfestival, og er ikke nødvendigvis betegnende for musikk som presenteres resten av året. Generelt for rullestolbrukere og bevegelseshemmede, eller andre med særskilte behov: Ta kontakt med festivalen på forhånd, tlf 32 73 31 66. Møt opp tidlig slik at klubbvert/vakter kan være behjelpelige med å finne best mulig løsning for deg. Offentlige HC-toaletter i Kongsberg: På dagtid er det tilgjengelige toaletter inkl handicap-toaletter i kjøpesenteret Stortorget (Storgata)+ på Jernbanestasjonen. Mellom 08.00 og 15.30 er det også tilgjengelige toaletter, med HC-toalett på Rådhuset (Kirkegata/Vestsida).