NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
4.-7. juli 2018
Foto: Thomas Hegna

Frivillighetsprisen 2014 til festivalens funksjonærer

– På vegne av en enstemmig jury er jeg stolt over å kunne meddele at vi i år har valgt å gi prisen til en gruppe. En gruppe mennesker som gjennom mange år gitt noe til Kongsberg. De har gjennom tiden brukt utallige timer på mange forskjellige områder. De har vært med på en utvikling som har gitt Kongsberg liv. Ikke bare den ene gangen i året hvor de skinner som mest, men også gjennom andre arrangementer, sier juryleder Anne-Sofie Gislesen (Ap).

Juryens begrunnelse

I et jubelår som dette er det en glede å kunne gi prisen til de frivillige under Kongsberg jazzfestival. Kongsberg Jazzfestival samler musikkinteresserte til folkefest hvert år, og har gjort det siden 1964. Festivalen presenterer norske og internasjonale stjerner i verdensklasse, fra det grensesprengende til etablerte tungvektere. Under festivalen står hele Kongsberg på hodet, med et yrende folkeliv fra festivalarenaen på Kirketorget og rundt til alle byens utesteder og scener. Kongsberg Jazzfestival tilbyr flere sideprogram, som Barnivalen for de minste og Jazzfilm på Kongsberg kino. Men dette hadde ikke latt seg gjennomføre uten de frivillige, eller ryggraden til festivalen som de også omtales som. Hvert år pyntes byen klar, tusenvis av lokale gleder seg, folk kommer langveis fra og gjør seg klar for at sommerens begivenhet skal brake løs.

Hver sommer gir dere frivilligheten ikke bare et, men mange ansikter. Dere er selve grunnfjellet til festivalen og det hadde ikke latt seg arrangere 50 ganger uten dere. Dere som tar dere fri fra jobben, som bidrar med deres erfaring og ekspertise, som svarer på spørsmål, frakter folk hit og dit, smiler, oppklarer og gjør at festivalen gjennomføres nærmest smertefritt år etter år etter år. I år var dere nærmere 600 som tok av tiden sin for å lage en skikkelig folkefest. Og folkefest ble det! I år hadde Kongsberg Jazzfestival de beste tallene å vise til med 33.000 solgte billetter. Den store frivilligheten gjør at dette blir folkets festival og at mange føler et stort eierskap i festivalen.

Først og fremst er det vår oppgave å takke dere for alt dere har bidratt med. Det blir ikke sommer uten jazzen, og det blir ikke noen festival uten dere!

Jury for Frivillighetsprisen har følgende sammensetning: Anne-Sofie Gislesen (Ap) leder, Odd Mortensen (Frp), Trine Sælebakke (SV),
Vara: Stein Øseth (H) Vara: Gro Erstein Pedersen (V) Eva Tovsrud Knutsen, Musikkrådet Emil Omholt, Idrettsrådet.