20.11.2020 KL.2000
Smeltehytta
KR. 350,-

AVLYST Særingfest

Lykken venter!

Gemstones
Et møte mellom Tony Buck, Anja Lauvdal og Ståle Liavik Solberg blir sjelden det du tenker deg, og i hvert fall ikke kjedelig. Kjent fra band som The Necks, Moskus og Broen, og fra prosjekter med John Butcher, Lee Ranaldo og John Russell (for å nevne bittelitt!) blander denne trioen akustiske og elektriske uttrykk, groove og tekstur, kompleksitet og letthet på en måte som suger deg inn som lytter. 
 
Om deres første plate, Gemstones, skrev Audun Vinger nylig: «skaff dere denne herligheten før det er tomt – lykken venter.» 
 
 
Tony Buck – Barytongitar
Anja Lauvdal – tangenter
Ståle Liavik Solberg – slagverk
 

Emmeluths Amoeba er en banebrytende dansk/norsk kvartett som består av fire av de mest spennende musikerne på den skandinaviske scenen akkurat nå.

Kvartetten jobber med å kombinere komponert materiale med fri improvisasjon. Musikken føles som en organisk livsform med sin egen bevissthet, der beveger seg og puster, endrer form og farge etter eget ønske, og assimilerer seg til alt fra hard core frijazz til tradisjonelle jazzballader, og kombinerer det hele med sitt eget, unike DNA. Energisk utladninger i musikken river lytteren med sig efterlatter ingen uberørte.

Gruppen består av medlemmer fra bland andet den danske supergruppen Efterklang, Megalodon Collective, Hedvig Mollestads Ekhidna og Trondheim Jazzorkester.

Foto: Cristina Marx Photomusix

«Stikker sig ut i mengden – 5 1/2 av 6 stjerner» – Klassekampen, Chris Monsen»Når Signe Emmeluth blåser i hornet, så lytter man…det er jo skikkelig intensivt svingende weltschmerz i en av årets friskeste låter <<Lyons>>» – DN, Audun Vinger

“Saksofonist og komponist Signe Emmeluth er eit av dei mest interessante unge talenta i skandinaviske jazz idag.” – Jazznytt, Olav Opsvik.

«I dagane etter har opplevinga vore med meg i alt – eg vil berre inn i det rommet igjen så fort som mogleg.» – Torkjell Hovland, Ballade

Signe Emmeluth – altsax/komposition
Karl Bjorå – guitar
Ole Mofjell – trommer
Christian Balvig – piano

 

Vilde & Inga & Christian Wallumrød

Vilde & Inga har besøkt festivalen med forskjellig prosjekter flere ganger og nå kommer de tilbake med et nytt samarbeid, med Christian Wallumrød på elektronikk.
Siden de begynte å spille sammen i 2010 har Vilde & Inga markert seg som tydelig stemmer på den norske improscenen, både som duo og i samarbeid med andre. Kongsbergpublikummet vil spesielt huske konserten med Sidsel Endresen i Azkadenya som et av mange høydepunkt i 2016. I møte Kongsbergs egne Christian Wallumrød kan vi forvente vindskeive pulser såvel som tette klanger og mye mer, men alltid med presisjonen vi har blitt vant til å høre fra disse tre fantastisk musikerne.

Foto: Andras Haug

Vilde Sandve Alnæs – fiolin
Inga Margrete Aas – kontrabass
Christian Wallumrød – elektronikk

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Sondre Lerche
Ståle Liavik Solberg og Fredrik Høyer
Lage Lund
JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.