02.07.2020 KL.
Jazzboksen
Gratis

Jazzboksen torsdag!

Siden jubileumsåret 2014 har Kongsberg Jazzfestivals nye «gratiskonsert-scene» etablert seg i bybildet. Dette er et sted for alle, og en scene der spesielt nye og lovende musikere kan få vist seg fram.

JAZZINTRO 

Åtte av landets mest lovende, unge jazzband plukkes ut til Jazzintro 2020. Utover våren og sommeren spiller de om finaleplass på landets største jazzfestivaler og tittelen Årets unge jazzmusikere 2020.

2. juli spiller disse 2 lovende bandene på Jazzboksen:

Amund Kleppan Kvartett: .

Julius Gawlik (tenorsaksofon)
Rasmus Sørensen (piano)
Julian Haugland (kontrabass)
Amund Kleppan (slagverk)

 

Chuck People:

Erlen Vangen Kongtorp (saksofon)
Hogne Kleiberg (piano)
Alf Høines (bass)
Martin Heggli Mellem (trommer)

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge norske jazzmusikere som har et klart potensial til å videreutvikle sine musikalske ferdigheter og ideer. På bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale vil en jury med profesjonelle jazzmusikere velge ut inntil åtte band til å delta i lanseringsprogrammet. De utvalgte vil i løpet av 2020 få muligheten til å vise seg fram på noen av landets største jazzfestivaler, og gjennom en finale under Moldejazz utroper en fagjuryen ett av bandene til Årets unge jazzmusikere og vinner av Gramo-stipendet.

Dette bandet vil de påfølgende to år få en lanseringspakke som blir utformet i dialog med utøverne. Denne vil inneholde konserter på klubber og festivaler i samarbeid med de regionale jazzsentrene. I tillegg får bandet Gramo-stipendet på 150 000 kroner.

Årets jury består av musikerne Hanna Paulsberg, Mats Eilertsen, Kirsti Huke og Dag Magnus Narvesen samt Ragnhild Menes fra Norsk jazzforum.

Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og I Like to Sleep.

Jazzintro har vært arrangert annethvert år siden 1998. Blant tidligere vinnere er Urban Connection, in the country, Puma, Albatrosh, Mopti, Monkey Plot og Megalodon Collective.

 

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.