21.11.2020 KL.1200
Energimølla
KR. 200/250,-

AVLYST Helge Flatland & Håvard Aufles

Vi syns det er all grunn til å hylle en av de aller største i vår musikkhistorie, og vi lar derfor to jazzpianister vise at de kan bli inspirerte av Beethovens musikk – og fremdeles spille jazz.

I 2020 er det 250 år siden musikkgeniet Ludvig van Beethoven ble født. Som komponist har han en ruvende plass i musikkhistoria, og han har utvilsomt hatt stor innflytelse på og vært en stor inspirator for en hærskare av musikere. Og det er ikke bare musikere i den klassiske tradisjonen som har blitt inspirert av ham; musikere innafor de forskjelligste sjangre har den største respekt og beundring for Beethoven.

Jazz Evidence har en forholdsvis romslig holdning til sjangrene, men den klassiske musikken er vi vanligvis ikke i nærheten av. Men vi syns det er all grunn til å hylle en av de aller største i vår musikkhistorie, og vi lar derfor to jazzpianister vise at de kan bli inspirerte av Beethovens musikk – og fremdeles spille jazz. Helge Flatland og Håvard Aufles har begge tilknytning til Kongsberg. Helge er kjent som en framifrå musikkpedagog i Kongsberg – i tillegg til at han stadig imponerer som utøver i mange forskjellige musikalske sammenhenger. Håvard Aufles er en av de musikerne som har blitt undervist av Helge, og han hevder at han har betydd mye for hans utvikling som musiker. Håvard har i løpet av få år skaffa seg utdannelse fra den velrenommerte ‘musikklinja’ ved NTNU – i tillegg til å befeste sin posisjon som en av de mest spennende jazzmusikere i den yngre generasjonen av norske musikere.

Denne konserten er et samarbeid mellom Jazz Evidence og Kongsberg Jazzfestival og går inn som en del av festivalens Jazz-Weekend.

 

Helge Flatland, piano

Håvard Aufles, piano

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Hedvig Mollestad
JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.