20.11.2020 KL.2000
Sølvsalen
KR. 350,-

Jai Shankar/Erlend Apneseth

En enhetlig, og attraktiv, musikalsk symbiose.

Et av mange kjennemerker ved Kongsberg Jazzfestival er trangen til å la musikere som tilsynelatende kommer fra hver sin musikalske verden, møtes på konsertscenen. Nå møter Erlend Apneseth fra Jølster med norsk tradisjonsmusikk i bagasjen Jai Shankar med røtter i indisk musikk.

Erlend Apneseth er en av de mest fargerike personligheter i norsk musikkliv. Med sin hardingfele og sin rotfaste basis i norsk tradisjonsmusikk har han gang på gang overrasket og begeistret et stadig større publikum med sin tilnærming til andre musikksjangre. Sammen med musikere fra de forskjelligste musikalske miljøer har han tilegnet seg trekk fra jazz, improvisasjonsmusikk og tradisjonsmusikk fra alle kanter av verden. Resultatet – eller snarere resultatene – er en musikalsk legering av edleste karat. Dette viste han ikke minst på Kongsberg Jazzfestival i 2019 da et åndeløst publikum i Kongsberg kirke fikk oppleve verket «Fragmentarium». Erlend Apneseth er en sann prisvinnergrossist, og platene hans vinner stadig priser – typisk nok ofte i «Åpen klasse».

Mens Apneseth har sine røtter i Jølster i Sunnfjord, har tablaspilleren Jai Shankar sine røtter i Punjab-provinsen i India. Han var bare ett år da han kom til Norge, og allerede som fireåring fikk han undervisning i tabla. Som åtteåring ble han den yngste turnéartisten til Rikskonsertene. I 1997 vant han NRKs Talentiaden. Som Apneseth har også han vist stor musikalsk åpenhet. Han har spilt med jazzmusikere som Bendik Hofseth og Ingebrigt Håker Flaten og tradisjonsmusikere som Tone Hulbækmo og Knut Buen. Da TONO markerte sitt 75-årsjubileum i 2003, fikk Jai Shankar prisen for Verdensmusikk. I juryens uttalelse heter det: «Med sin utrettelige innsats for å bygge bro mellom østlig og vestlig musikk, har Jai Shankar vist seg som en entusiastisk ambassadør for verdensmusikken på et internasjonalt nivå. Jai Shankar har utmerket seg som en talentfull komponist, arrangør og utøver. (…) Jai Shankar er en viktig rollemodell for internasjonaliseringen av norsk kulturliv».

Med utgangspunkt på hver sin kant av kloden møtes nå Apneseth og Shankar på scenen på Kongsberg, og vi vil garantert oppleve at på tross av stor geografisk avstand, viser disse eminente musikerne at det er mulig å skape en enhetlig, og attraktiv, musikalsk symbiose.

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

amerikalinjen
Sondre Lerche
JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.