21.11.2020 KL.1500
Sølvsalen
KR. 450,-

AVLYST Ellen Andrea Wang / Jon Balke / Tone Myskja

Jazzbassist, visjonær klangmester og videokunstner.

Ellen Andrea Wang er bassist, vokalist og komponist. Hun spiller pop/hiphop/jazz i Gurls, hun agerer fritt i samspill med pianist og perkusjonist Jon Balke og hun synger gospel. Hun er grensesprengende, han er kompromissløs søkende og visjonær.  Dette visualiseres live med videokunstneren Tone Myskja,

Wang turnert over store deler av verden med trommelegenden Manu Katché, spilt konsert med Sting i Paris, turnert med Marilyn Mazur, blitt utnevnt av The Guardian som en av dagens mest interessante jazzmusikere, spilt utsolgte konserter med egne band både her hjemme og i England, Skottland, Tyskland og Sveits. 

Balke var en del av det legendariske bandet Masqualero, sammen med Arild Andersen, Jon Christensen, Tore Brunborg og Nils Petter Molvær. Senere slo han seg videre opp og frem i prosjekter som E’Olen, Tamma, Oslo 13 og Jøkleba. Han har selv initiert sjangerkryssende ensembler som Magnetic North Orchestra og Siwan med bl.a. Jon Hassel i besetningen. Uansett hvilke stilarter han skaper så er alltid  Balkesignaturen tydelig. 

Den anerkjente videokunstneren Tone Myskja bidrar med live video performance til musikken. Myskja har spesialisert seg på å jobbe med video som et visuelt og skulpturelt element på alt fra utstillinger til sceneopptredener. Hun har tidligere samarbeidet med bl.a Sidsel Endresen, Rolf Wallin, Oslo Camerata og Jøkleba.

Disse  sammen – tett på – i Sølvsalen – en opplevelse av de sjeldne!

Ellen Andrea Wang: Bass
Jon Balke: Piano
Tone Myskja: Videokunstner

 

Foto: Jennifer Myskja

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Saksofonist
Sondre Lerche
Lage Lund
Kari Bremnes
Hedvig Mollestad
JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.