02.07.2020 KL.17:30
Sølvsalen
KR. 350,-

Barre Phillips & Arild Andersen

Både den amerikanskfødte, frankrikebosatte Barre Phillips og vår egen Arild Andersen kan se tilbake på innholdsrike og vellykkede karrierer. Nå skal de spille duokonsert på Kongsberg Jazzfestival. Det blir utvilsomt en av årets store nyskapinger!

BARRE PHILLIPS

Som ung ble Barre Phillips frarådet å bli musiker, så han satset på en akademisk karriere. Som godt voksen forlot han heldigvis akademia og gikk i kompaniskap med kontrabassen. Dette kompaniskapet førte ham etter hvert til samarbeid med flere av datidas modernister, og etter at han flyttet til Europa, etablerte han fruktbare musikalske relasjoner med musikere som John Surman, Derek Bailey og Barry Guy. Barre Phillips ble den første til å spille inn en hel LP med solobass, «Journal Violone», (1968). Hans duoplate med bassist Dave Holland er sannsynligvis den første i sitt slag. Alt dette forteller om en musiker med både trang og evne til nyskaping og til å gå nye veier. Han har en vidunderlig tone i bassen sin, han har perfekt timing, han er fremdeles full av musikalsk eventyrlyst – og han har store ører!

ARILD ANDERSEN

Få norske jazzmusikere er så godt kjent hos et stort publikum som Arild Andersen. Hans innholdsrike karriere er velkjent for de fleste. Sammen med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen sørget han for et internasjonalt gjennombrudd for norsk jazz fra omkring 1970. Opp igjennom åra har han samarbeidet med en imponerende rekke av jazzstorheter, og han har vært involvert i noen av de fineste jazzgruppene vi har hørt, som Jan Garbarek Quartet, Masqualero, egne trioer og kvartetter til dagens stjerneband med Helge Lien, Marius Neset og Håkon Mjåset Johansen. Hans interesse for norsk tradisjonsmusikk resulterte i verkene «Sagn» og «Arv» i nært samarbeid med kvedaren Kirsten Bråten Berg. Selv om Arild Andersen nå er midt i 70-åra er han like glupsk på nye utfordringer, og han spiller finere bass en noensinne. Han har spilt duokonserter med bassister før, men aldri med Barre Phillips. Dette blir en begivenhet!

Barre Phillips – Bass

Arild Andersen – Bass

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.