05.07.2014 KL.19:00
Kirketorget
KR. 690 + bill. avg.,-

Stevie Wonder (Support: Knut Anders Sørum)

Siden Stevie Wonder slo igjennom som 13-åring i 1963 har han vært en av de virkelig store i Motown-stallen, både som artist og som låtskriver. I 1972 skrev  Wonder under en ny og revolusjonerende kontrakt med Motown, som både ga han eierskap til alle egne låter og full artistisk frihet. Dette ledet til den mest suksessrike delen av karrieren hans, en periode hvor hits som ”You Are The Sunshine Of My Life”, ”Superstition” og ”Higher Ground” kom på rekke og rad.

Det er nå fire år siden Stevie Wonder sist var i Norge, og konserten på Kongsberg blir Wonders eneste konsert i Norge i 2014. ”Er man opptatt av musikk kommer man ikke utenom Stevie Wonder” skrev Aftenposten ved et av artistens tidligere norgesbesøk, og dette er like sant i dag. Artisten appellerer til alle aldersgrupper, og har fans både blant det mer kresne jazzpublikummet og mannen i gata. På Kongsberg kan publikum forvente en hitparade, som trolig vil inkludere sanger som ”I Just Called To Say I Love You”, ”Superstition”, “Isn’t She Lovely”, ”You Are The Sunshine Of My Life” og ”Living For The City”

– En av verdens største musikalske legender finner veien til jazzfestivalens 50-årsjubileum, sier festivalsjef Kai Gustavsen. – Stevie Wonder er en av det forrige århundres største komponister, en gudbenådet sanger og multiinstrumentalist. Dette blir en stor opplevelse. Han har et sangrepertoar som er så stort at alle har hørt låtene hans, og han elskes av publikum og musikere. Vi ser frem til at Kongsberg Jazzfestivals 50-årsjubileum avsluttes en heidundrende fest når Kirketorget fylles av groovy refrenger og mye allsang!

Support: Knut Anders Sørum

Knut Anders Sørum er klar for Kongsbergjazz med sitt 10-manns orkester. Et showband av dette kaliber har ikke Norge sett på mange år! Her serveres soul på norsk. Mannen med den store stemmen har i flere år skrevet helt ny soulmusikk, denne gangen på sitt morsmål, nemlig Totning.

Billetten gir adgang til en helaften på Kirketorget! Programmet på Kirketorget på lørdagen er som følger:

18:30 – dørene åpner

19:00 – Knut Anders Sørum

21:00 – Stevie Wonder

 

OBS: konserten har foto- og videoforbud. Vi har merket alle billetter med foto og videoforbud og håper at publikum respekterer artistens ønske. Ut over dette vil vi ikke håndheve fotoforbud med tanke på mobiler/minikameraer.

 

Er du under 18 år? Kongsberg Jazzfestival har en vergeordning der barn og ungdom under 18 år kan komme inn på konsert i følge med verge. Vergen skal være minimum 25 år. Les mer om vår vergeordning HER

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.