04.07.2015 KL.22.30
Smeltehytta
KR. 250,-

Side A

Musikken til Side A er forankret i post-boptradisjonen, men har frijazzens åpenhet og rockens energi. Komposisjonene er både enkle og elegante, men er primært utgangspunkt for energisk og ekspressiv improvisasjon. 

Chicagomusikeren Ken Vandermark er en helt sentral person i den samtidige jazzmusikken – både som musiker, komponist og bandleder. Få kan som han engasjere et publikum med et spill som både kan være fritt, kraftfullt og energisk, melodisk og rytmisk – og vart lyrisk, og som alltid er engasjerende og medrivende. Ken Vandermark har spilt mye med europeiske musikere, og særlig med svenske og norske. Han har ved flere anledninger spilt med den norske pianisten Håvard Wiik, nå i den festivalaktuelle trioen Side A. Ingen vil benekte Håvard Wiiks enestående posisjon. Vi har hørt ham i band som Atomic, Motif, i egne trioer og i mange andre sammenhenger. Alltid imponerer han! Tredjemann i Side A, trommeslageren Chad Taylor, kommer også fra det særdeles frodige musikkmiljøet i Chicago og er kanskje mest kjent for sitt samarbeid med trompeteren Rob Mazurek, med gitaristene Marc Ribot og Jeff Parker – og mange, mange andre.

Side A:

Ken Vandermark (sax, klarinett)
Håvard Wiik (piano)
Chad Taylor (trommer)

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.