09.07.2022 KL.20:30
Smeltehytta
KR. 370,-

Særinglørdag 2022

Signe Emmeluth og Tony Buck

Dette er en ny og lovende konstellasjon! Saksofonisten Signe Emmeluth er en av de mest etterspurte saksofonistene i Norge, og alle som har hørt henne skjønner hvorfor. Det er en helt utrolig pasjon og et ekspressivt temperament i spillet hennes. Det kommer til å bli en sann musikalsk svir å høre henne i tospann med trommeslageren Tony Buck. Han er fra Australia, men vi har hørt ham i Norge mange ganger, som oftest i trioen The Necks. Han spiller ofte solokonserter, og utvider stadig sin palett med spennende perkusjon og kreative teknikker.

Moon Day: Golding, Edwards, Rochford

I denne trioen møter vi tre musikere som alle har satt sitt preg på den samtidige jazzen. Saksofonisten Binker Golding er den yngste av dem, og han står midt i det miljøet som gjør London til en spesielt søkt jazzby for tida, og med duoen Binker & Moses har han bidratt til å samle en ny generasjon av lyttere. Bassisten John Edwards er en veteran på den internasjonale improvisasjons – og jazzscenen. Han er en betydelig musiker som vi heldigvis har hørt her på Kongsberg mange ganger. Trommeslager Seb Rochford representerer en mellomgenerasjon, og han har satt sitt markante stempel på flere kjente jazzgrupper. Han ble for alvor kjent med det populære bandet Polar Bear, og har i ettertid blitt en svær etterspurt musiker på den engelske scenen.Denne trioen (med Steve Noble på trommer) ga ut plata Moon Day i 2021. Den syder av temperament og energi: «Dette er frijazz på sitt mest utfordrende og engasjerende. ‘Moon Day’ er utvilsomt en framtidig klassiker».

Konsertstart 20:30
Dørene åpner 20:00

Billedkunstner Mari Eriksen
 
Vår hospiterende billedkunstner Mari Eriksen har brukt særingprogrammet og venue som inspirasjon til å arbeide frem en rekke stedsspesifikke verk som vises i Smeltehytta under festival-tida. Med denne satsningen får publikum, og folka på scenen, utvida kunstopplevelser som trigger alle sansene. Se mer HER
 

 

Til Særinglørdag kan du kjøpe enkeltbillett, men om du også ønsker å se andre konserter på Smeltehytta, nattkonsertene på Energimølla og delta i årets Særingfest, er det mulig å kjøpe et eget pass – Særingpass 2022

 
JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.