08.07.2022 KL.19:30
Smeltehytta
KR. 425,-

Særingfest 2022

Særingfest er en helaften med musikk og lyd i alle former og varianter, mat og drikke, mingling og sommerstemning – rett og slett en festival i festivalen! Frijazzkjemperen Ståle Liavik Solberg har satt sammen kveldens program, som byr på noe av det ypperste innen europeisk improvisasjonsmusikk.

Frode Gjerstad Tuba Trio

Frode Gjerstad er sjølveste Gudfaren i norsk frijazz og improvisasjonsmusikk. Han har spilt med de som fins av betydelige frijazzmusikere, og han dukker stadig opp i nye konstellasjoner. Her har han med seg den sveitsiske tubaisten Marc Unternährer, en musiker som dukker opp i en mengde sammenhenger – og alltid skaper noe interessant. Han har spilt mye med musikere fra Chicago, og da er vi framme ved tredjemann i trioen, trommeslager Frank Rosaly. Han kjenner vi fra samarbeid med folk som Ken Vandermark og Ingebrigt Håker Flaten. 

Frode Gjerstad (sax & klarinett), Marc Unternährer (tuba), Frank Rosaly (trommer)

AUK Trio

Fløytisten Henriette Eilertsen, gitaristen Ferdinand Bergstrøm og bassisten John Andrew Wilhite-Hannisdal utgjør denne helt spesielle trioen. Den utmerker seg med å være både intens og lavmælt i uttrykket. Her er ikke fløytelyden spinkel, men kraftfull, og på mange vis styrer Eilertsen det musikalske forløpet. Men det er likevel helheten som gjør inntrykk – med ettertenksomme meningsutvekslinger.

Henriette Eilertsen (fløyte), Ferdinand Bergstrøm (gitar), John Andrew Wilhite-Hannisdal (kontrabass)

Peter Brötzmann & Heather Leigh

Saksofonlegenden Peter Brötzmann har i noen år nå hatt et fruktbart samarbeid med Heather Leigh som spiller pedal steelgitar. De kaster seg ut i et skiftende emosjonelt farvann i et samspill som både kan være høylytt og brutalt og vart lyrisk.

Peter Brötzmann (sax & klarinett), Heather Leigh (pedal steel)

Party + 1

Dette er et helt nytt prosjekt som består av John Butcher (sax), Lene Grenager (cello), Per Zanussi (bass), Tony Buck (trommer og gitar) og Ståle Liavik Solberg (trommer). Disse utgjør kjernen i et improviserende ensemble. +1 refererer til den sjette musikeren som vil variere fra gang til gang og fra prosjekt til prosjekt. Dermed vil musikken bevege seg i ulike retninger avhengig av hvem denne sjette musikeren er. Den første musikeren som inntar denne rollen, er ingen ringere enn Pat Thomas på elektronikk.

John Butcher (sax), Lene Grenager (cello), Per Zanussi (kontrabass), Tony Buck (trommer & gitar), Ståle Liavik Solberg (trommer) + Pat Thomas (elektronikk)
 
 
Konsertstart 19:30 
Dørene åpner 18:00
 
 
Billedkunstner Mari Eriksen
 
Vår hospiterende billedkunstner Mari Eriksen har brukt særingprogrammet og venue som inspirasjon til å arbeide frem en rekke stedsspesifikke verk som vises i Smeltehytta under festival-tida. Med denne satsningen får publikum, og folka på scenen, utvida kunstopplevelser som trigger alle sansene. Se mer HER
 
Til Særingfest kan du kjøpe én billett, men om du også ønsker å se andre konserter på Smeltehytta, nattkonsertene på Energimølla og delta i årets Avanthagen-arrangement, er det mulig å kjøpe et eget pass – Særingpass 2022. 
 
 
JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.