02.07.2015 KL.22:30
Gamle Kongsberg kino
KR. 345,-

Prisvinnerkonsert: Mathias Eick

Mathias Eick tar blant annet med seg gullstrupen Ingebjørg Bratland og strykekvartett til prisvinnerkonserten i Kongsberg kino.

På fjorårets jazzfestival mottok Mathias Eick den prestisjetunge DNB-prisen på kr 300.000, og tradisjonen tro er prisvinneren tilbake på festivalen året etter for å kvittere for prisen med konsert. Det knytter seg alltid stor spenning til prisvinnerkonserten, noe vi kan skrive under på også i år! I vinter ga Mathias Eick ut plata ”Midwest” til unisont gode kritikker – sin tredje plate i eget navn på ECM. Musikken er en reise gjennom midtvesten i USA, et område Mathias Eick oppdaget hadde sterke likhetstrekk med stedet han har sine egne røtter, i indre Vestfold. På prisvinnerkonserten får vi høre Midwest-musikken, for anledningen forsterket med både strykekvartett og gullstrupen Ingebjørg Bratland.

Mathias Eick er en svært allsidig musiker og han har spilt med artister som Manu Katché, Trondheim jazzorkester, Elvira Nikolaisen og Motorpsycho men det er Jaga Jazzist som for alvor bragte ham i søkelyset på 90-tallet. Nå har han etablert seg godt som en av de viktigste representantene for den norske jazzen med sin lyriske og melodiøse jazz, og som en solid bandleder.

Mathias Eick (trompet), Ingebjørg Bratland (vokal),  Audun Erlien (bass),  Andreas Ulvo (piano),  Håkon Aase (fiolin), Torstein Lofthus (trommer), Bergmund Waal Skaaslien (bratsj),  Kaja Fjellberg Pettersen (cello), Ragnhild Lien (fiolin),  Isa Caroline Holmesland (fiolin), Anders Aasebø (lyd) 

 

 

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.