05.07.2014 KL.19:00
Energimølla
KR. 250 + bill. avg.,-

Pixel

Pixel er garantert morgendagens store norske jazz- og pop- verdenssensasjon” utbrøt Erling Wicklund NRK P2 under sin anmeldelse av bandets andre album We are all small Pixels. Nå er de klare for jubileumsfestival på Kongsberg!

I Pixel kombinerer bassist og bandleder Ellen Andrea Wang, sammen med saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar, indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop-pop kombinasjon. I Norge har Pixel blitt hyllet i musikkpressen som en av de mest spennende jazzbandene for tiden. De ble kåret til “årets band” 2013 av Dagsavisen, og spiller på By:larm 2014. Musikkvideoen «Call Me»  ble kåret til “Best international dance video” under UK Music Video Awards i London oktober 2013, og Ellen Andrea Wang mottok Tonos utfordrer-pris 2013 for komposisjonen «Call Me».

Pixel har imponert også langt utenfor Norges grenser. Etter flere utenlandske turneer og festivalbesøk har låta «Call Me» vært listet på amerikanske, tyske og franske radiostasjoner.

På Kongsberg får vi høre Pixel lørdag kveld på Energimølla, og vi ser frem til en like god konsertopplevelse som Johan Hauknes i Jazznytt hadde før han skrev følgende anmeldelse: “Når norske Pixel entrer scenen tar det helt av. Her kommer et band som har en klar stemme, under ledelse av Ellen Andrea Wang på bass og vokal. Her er det variasjon, det lavmælte, trøkk og energi, og mer til. Dette er et band som allerede er i ferd med å bli en snakkis over store deler av Europa, og gårsdagens opptreden stopper definitivt ikke dette”. 

Link til “Space” fra “We are all small pixels”

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.