04.07.2015 KL.23:59
Kongsberg kirke
KR. 415,-,-

Ole Paus og Ketil Bjørnstad: Frolandia

Til den tradisjonsrike midnattskonserten i Kongsberg kirke kommer Ole Paus og Ketil Bjørnstad med sitt samarbeidsprosjekt Frolandia. 

Ole Paus og Ketil Bjørnstad har vidt forskjellige utgangspunkt for sin musikalske virksomhet, men på årets store festivalkonsert i Kongsberg kirke, møtes de i verket ‘Frolandia’ og demonstrerer overbevisende hvordan ulikheter kan forenes i noe nytt og helstøpt.

Samarbeidet mellom Bjørnstad og Paus går mange år tilbake. De har alltid evnet å lokke fram noe nyskapende og kreativt hos hverandre. Med sin bakgrunn i tradisjonsmusikken – i dens mange avskygninger – tilfører Annbjørg Lien en ny og personlig sveip til den musikalske helheten. Ketil Bjørnstad bodde i mange år på Vestre Sandøya ved Tvedestrand, og da ble han ikke bare betatt av den vedtatt vakre kystnaturen, men ble også slått av skjønnheten i innlandslandskapet, slik han møtte det i Froland. Musikken blir en hyllest til denne naturen, og ikke bare til Froland, men til alle de tilsynelatende beskjedne bygder og landskap som utgjør en så viktig del av Norge; og selvfølgelig til menneskene som bor der. Bjørnstads tekster formidles av Ole Paus, slik ingen andre kan, og med det geografiske rammeverket av blånende åser, åkrer og enger, elver og fosser og tjern – og gårder og menneskehjem, blir tekstene også en erkjennelsesvei – til ‘Mitt lille land’.

I januar ble Frolandia innspilt i studioet til Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch.

Frolandia:

Ketil Bjørnstad (piano), Ole Paus (vokal), Marie Klåpbakken (hardingfele, nykkelharpe), Rolf Kristensen (gitar), Ole Kelly Kvamme (bass), Tom Rudi Torjussen (trommer)

Annbjørg Lien skulle opprinnelig være med på konserten, men har måttet melde avbud. Hun erstattes av felespiller og sanger Marie Klåpbakken.

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.