05.07.2019 KL.23:00
Gamle Norge
KR. 450,-

Ole Børud

Børud ble sist sett gjennom hans deltagelse i NRKs folkekjære tv-program, Stjernekamp. I hans musikalske bakgrunn har Børud berørt et stort publikum i flere sjangre, noe han beviste stort under sin deltagelse i Stjernekamp. Vise, blues, EDM og opera er noen av sjangrene som brakte Børud til en solid tredje plass og inn i flere norske hjem.

Ole har nå gått tilbake til sine musikalske røtter i soul- og funkpreget pop – og det er nettopp dette du vil kunne oppleve under hans konsert på Kongsberg Jazz 2019. Med et nytt album under armen vil han innta scenen med han finslepne band og deretter byr de på funky, soulfull vestkystrock av ypperste merke.

 

Det er godt å ha Ole Børud tilbake på festivalen. En musikers musiker som er respektert av artister i de fleste sjangre. Derfor var det svært gledelig at folk flest «oppdaget» hans fantastiske talent på Stjernekamp i høst. Vi har tyvlyttet på albumet som er rett rundt hjørnet, det låter fantastisk. Og han har med seg et fantastisk band! sier Kai Gustavsen, festivalsjef

 

Som andregenerasjons medlem i Børud-familien, har han i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene kan stamme fra dette, men Børuds musikalske historikk er lang. Han har deltatt i en rekke musikalske samarbeid og prosjekter som har berørt inn- og utland i flere sjangre. 

Børud var metalmusiker – ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torun Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir, for ikke å snakke om hans bidrag til «Fly Away» (2009) – et internasjonalt tributealbum til David Foster, hvor Børud sto «skulder mot skulder» med bidragsytere som Bill Champlin og Mike Landau.

Børud har berørt et stort publikum i flere sjangre, og har blant annet et ivrig publikum i Japan – hvor han har spilt på jazzklubben Cotton Club i Tokyo ved flere anledninger.

Festival pass 2018 | NOK 3345Provides access to all festival concerts all days, given capacity. Guaranteed entrance to Kirketorget. The ticket needs to be exchanged for a wrist band in our ticket booth outside Quality Grand Hotel.Get your festival pass here
JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

Download the festival app!

This year we are launching a new app for both iPhone and Android.

Explore the festival line up and pick your favourites.

If you accept push notifications you may receive exclusive news and offers from the festival.

Click here to download to iPhone, and here for Android.

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.