07.07.2018 KL.20:30
Gamle Kongsberg kino
KR. 390,-

Marius Neset/Svante Henryson/Lionel Loueke

Rammene for konserten vil være med på å gi publikum en helt spesiell opplevelse. På scenen i gamle Kongsberg kino bygges det opp et 360 graders amfi der publikum sitter tett på musikerne. Amfiet har plass til 110 publikummere. Eksklusivt og intimt!

Saksofonist og komponist Marius Neset er med rette utnevnt til en av de mest lysende, unge musikere ikke bare i norsk jazz, men også i internasjonal sammenheng. I 2017 fikk Marius Neset Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, noe som gjør at han på sommerens festival blir å høre i hele tre forskjellige settinger. 

Svante Henryson er kjent som en av Nordens største multikunstnere. Han trakterer både cello og bass, og opererer innenfor både jazz, klassisk og hardrock. I 2015 mottok Henryson Nordisk Råds Musikkpris, og han har turnert med navn som Elvis Costello, Jon Balke og Anne Sofie von Otter. 

Lionel Loueke kommer fra Benin i Vest-Afrika. Han har spilt i Herbie Hancocks kvartett i mer enn et tiår. Han har gitt ut flere soloplater på det velrenommerte Blue Note Records og har spilt med Wayne Shorter, Sting, Angelique Kidjo, Dave Holland, Jack DeJohnette, Charlie Haden og mange flere. 

Dette blir første gang Marius Neset, Svante Henryson og Lionel Loueke står på scenen sammen – og vi er utrolig spente på resultatet! 

Marius Neset (saksofon), Svante Henryson (cello), Lionel Loueke (gitar)

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

Download the festival app!

This year we are launching a new app for both iPhone and Android.

Explore the festival line up and pick your favourites.

If you accept push notifications you may receive exclusive news and offers from the festival.

Click here to download to iPhone, and here for Android.

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

4.-7. JULI 2018

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.