03.07.2015 KL.22:30
Smeltehytta
KR. 275,-

Maja S. K. Ratkje & HC Gilje

Elektronikk og stemmekraft i en grensesprengende visuell forestilling!

Få norske artister har en så sterk posisjon internasjonalt som Maja S. K. Ratkje. Hun appellerer til de forskjelligste publikumsgrupper fordi musikken hennes er så mangfoldig, variert og sjangeroverskridende. Og den er aldri kjedelig, men konstant spennende, overraskende og utfordrende. Vokalimprovisasjon, elektronica, samtidsmusikk, akustisk musikk og noise er utvilsomt viktige elementer i hennes musikalske uttrykk. Vi har hørt henne med Poing, i kvartetten Spunk, i duoen Fe-Mail, med Enslaved, med musikere som Lasse Marhaug, Paal Nilssen-Love, Ikue Mori og mange, mange andre. Hun har skrevet musikk for opera, film, orkester, dans og teater, og hun har hanka inn en drøss med prestisjetunge priser.

Til årets konsert i Smeltehytta har Maja S. K. Ratkje alliert seg med en annen særpreget kunstner som også har vakt betydelig oppsikt internasjonalt; HC Gilje. Han blir av noen karakterisert som ‘lyskunstner’, og med sine mangfoldige visuelle uttrykk presenterer han installasjoner, performances, videoer, ulike former for lysdesign i mange forskjellige sammenhenger. Blant hans omfattende virksomhet kan nevnes at han har vært medlem av video – improtrioen ‘242 pilots’ og var den visuelle motor i dansekompaniet Kreutzerkompani.

Når Maja S. K. Ratkje begynner sin konsert i Smeltehytta, vil hun være omgitt av opptil 18 LED-skjermer som styres av HC Gilje. Her vil skiftende lys og en mangfoldig lydflora fra stemme og elektronikk inngå i en høyst spennende symbiose.

Hvis man noen gang skal bruke begreper som ‘sjangeroverskridende’ og ‘grensesprengende’, må det være om denne forestillingen!

 

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.