04.07.2014 KL.22:30
Gamle Kongsberg kino
KR. 390 + bill. avg.,-

Joshua Redman Quartet

Joshua Redman er sterkt arvelig belastet, i beste positive forstand. Som sønn av saksofonisten Dewey Redman er det ikke så overraskende at han valgte nettopp det instrumentet. Musikalsk sett befinner han seg solid innenfor den levende jazztradisjonen. Han nevner selv Sonny Rollins som sin sentrale inspirasjonskilde sammen med bl.a. Dexter Gordon, John Coltrane og ikke minst Ornette Coleman. Men dette er grunnlaget for en egen skapende musikkstil med hovedvekt på å formidle ulike stemninger og opplevelser. Bredde preger derfor det musikalske uttrykksettet til Joshua Redman. Her møter vi blues, funk, ballader, fristil, bop – alt smeltet sammen til en helhetlig og personlig spillestil. Som han selv ivrig presiserer, er han opptatt av kommunikasjon. For ham er ingenting et must når det gjelder musikk, bare dialogen og det å skape noe i en prosess med andre. Hvert stykke som spilles, skal “fortelle en historie ladet med følelser”. Jazz er improvisasjon – noe som skapes her og nå, sier Joshua Redman.

Med seg til Kongsberg har Redman sin kvartett, bestående av Aaron Goldberg på piano, Reuben Rogers på bass, og Gregory Hutchinson på trommer. Vi ser frem til enda en knallkonsert på Kongsberg Jazzfestival med en av jazzscenens største stjerner!

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.