05.07.2018 KL.12.00
Jazzboksen
Gratis

Jazzprat

12:00 – 12:30 Clashes: Når ulike verdener møtes

Ida Løvli Hidle og Erlend Skomsvoll er to musikere som ikke er redde for å utforske og utfordre sjangerbåser og konvensjoner. I prosjektet Clashes, som presenteres i Kongsberg kirke under årets festival, utforsker de brytningsfeltet mellom klassisk musikk og jazz, samtidig som de spør både seg selv og publikum: Hva skjer med oss når vi møter våre egne fordommer? 

12:30 – 13:00 Prisvinnerprat med Marius Neset

Marius Neset mottok i 2017 Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, og er derfor aktuell i hele tre forskjellige konstellasjoner på årets festival. Saksofonisten har i løpet av få år hatt et formidabelt internasjonalt gjennombrudd, fra utgivelser og konserter med sitt eget band, til større samarbeidsprosjekter med blant annet Trondheim Jazzorkester. Da det ledende jazzmagasinet Downbeat presenterte 25 musikere som det mente ville være banebrytende i framtidas jazz, var saksofonisten Marius Neset med, som eneste europeer. 

 

Begge samtalene ledes av Svein Magnus Furu. 

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.