04.07.2021 KL.18:00
Kongsberg kirke
Gratis

Jazzmesse i Kongsberg Kirke

Musikken til Flatland-gutta er sjangeroverskridende og Kjetils vekslende bruk av sin varme sangstemme på klingende Telemarksdialekt og uttrykksfulle saksofonspill i dialog med Helges folketone-jazz touch på tangentene skaper til sammen et stemningsfullt lydbilde. Kirkens kantor, Kristin F. Solbu spiller også under jazzmessen, og tonene fra Glogerorgelet flettes inn musikken fra duoen nede i kirken. Liturg på jazzmessen er Roar Tønnessen.
 
Etter jazzmessen blir det kaffe og jazztoner på kirkebakken (værforbehold).
 
Offeret på jazzmessen går til SOS Barnebyer og Kongsberg Jazzhus Malawi.
 

Om musikerne:

Saksofonisten, sangeren og komponisten Kjetil Flatland fra Seljord er aktiv på mange fronter. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og hadde allerede bred erfaring som musiker da han gav ut sitt kritikerroste debutalbum “Ein song til deg” i 2015. Albumet var i stor grad et samarbeid med mesterspelemann og kulturbærer Knut Buen, som hadde skrevet flere av tekstene og melodiene på platen, i tillegg samarbeidet han med Helge Flatland om de musikalske arrangementene.

Helge Wahl Flatland er utdannet rytmisk pianist fra konservatoriet i Agder og underviser ved musikklinja i Kongsberg og er en veletablert og allsidig musiker, dyktig arrangør og komponist som har opptrådt mye både som solist og i bandsammenheng, og har deltatt på tallrike konsertprosjekt i kirken og i andre arenaer.

Kristin Flatland Solbu har sin kirkemusikkutdannelse fra Universitetet i Stavanger og har siden 2006 vært ansatt som en av to kantorer i Kongsberg kirke. Flatland Solbu har ved en rekke musikalske anledninger brukt Glorgerorgelet som et utfyllende, klangskapende element inn i det rytmiske lydbildet.

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.