09.07.2021 KL.18:30
Krona Kino
Gratis

JAZZFILM: Samma sång

1 t 30 min. Servering.

Verdenspremiere på Ulf Myrvolds dokumentar om den svenske reggae-legenden Peps Persson. Peps Persson har vært en levende legende i Sverige, men døde dessverre 27. juni i år. I årevis turnerte han land og strand med Blodsbandet, og mange husker nok også konsertene han holdt her i landet med låter som «Hög standard» og «Falsk matematik.» Peps har vært en pionèr både for blues og reggaemusikk i Skandinavia, og utviklet sin egen variant med tidløse tekster på klingende skånsk. På tross av at han har unngått oppmerksomhet om sin person i alle år, bosatt langt inne i skogen i Skåne, har han mottatt en rekke priser og utmerkelser, og da skåningene ble spurt om hvem de ville ha som «landshøvding» var Peps førstevalget foran Zlatan.
 
I «Samma sång» får vi et nært møte med Peps, hvor han forteller om barndommen og faren, tro, håp og kjærlighet, og hvordan den skandinaviske reggaen ble født undr en biltur til Norge.
 
NB: For å forenkle eventuelt smittesporingsarbeid ønsker kinoen at flest mulig registrerer seg og laster ned fribillett til jazzfilmene.
JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.