10.07.2021 KL.17:00
Krona Kino
Gratis

JAZZFILM: En ny reise, Blue Velvet Blues og More Woman More Cry

Kortfilmprogram med regissørbesøk. Ca. 1 t 30 min

En ny reise (Odd Magnus Grimeland) er en ærlig og vakker skildring av en håpefull og vanvittig tid, da en hel generasjon søkte etter selve eksistensens kjerne. Med utgangspunkt i et av Nils Yttris sterkeste dikt løfter filmen med vare og kraftfulle grep fram essensen av 1970-tallets søken etter grunnleggende menneskelige verdier.

Blue Velvet Blues (Odd Magnus Grimeland) er en essayistisk dokumentarfilm om det gamle og forlatte Lyster sanatorium (Harastølen) til musikk av det psykedeliske japanske bandet Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso UFO. Billedsiden dokumenterer sanatoriets historie og forfall i en visuell refleksjon som kler musikkens suggererende melankoli.

More Woman More Cry (Anne Haugsgjerd) er en tankevekkende film som fanger både det vakre og det skjøre i livet. Med klarsyn, stor fantasi og slagkraftig humor gir den tankevekkende refleksjoner om familie, kunst, aldring og livets sirkel på en humoristisk og poetisk måte. Uten forlegenhet, men full av tvil, viser filmen en frigjort filmskaper som vurderer livet sitt og stiller spørsmålet: Hva nå?

NB: For å forenkle eventuelt smittesporingsarbeid ønsker kinoen at flest mulig registrerer seg og laster ned fribillett til jazzfilmene.

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.