07.07.2016 KL.22:30
Smeltehytta
KR. 275,-

Irene Schweizer & Pierre Favre

Her møter vi to sveitsiske musikere som lenge har vært helt sentrale i europeisk frijazz og improvisasjonsmusikk. Pianisten Irene Schweizer kan være både hardtslående og delikat lyrisk; hennes uttrykk er mangfoldig, overraskende og aldri kjedelig. Hun har spilt mye i duo med trommeslagere. På Kongsberg møter hun en musiker hun har hatt et langt og kreativt samarbeid med i mange år, Pierre Favre. Disse to musikerne har nærmest kultstatus, og den som har opplevd en konsert med dem, skjønner hvorfor. Da demonstrerer de hva samspill virkelig er. De improviserer fritt, men lytter til hverandre, tar imot utfordringer og slynger nye innspill tilbake. Og hele tida makter de å beholde en form og en struktur på det musikalske forløpet. Å følge disse to er ytterst fascinerende!

 
I første halvdel av 1960-tallet var det to sveitsiske musikere som på hver sin kant  utforsket alt det spennende og utfordrende som lå i den nye musikalske uttrykksformen som gikk under navnet avantgardejazz. I 1966 møttes de for første gang på Montreuxfestivalen og fra da av har de samarbeidet både som duo og i ulike grupper. I dag blir disse to sett på som to av de virkelige pionerene innen europeisk frijazz og impro!
 
Irene Schweizer (piano), Pierre Favre (trommer)

In English:

In the first half of the 1960’s the two Swiss musicians individually explored the new musical form of expression that went under the name avant-garde jazz. In 1966 they met for the first time at the Montreuxfestival, and from then on they have worked both as a duo and in various groups. Today, these two are seen as the real pioneers of European free jazz and improvisation.

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.