04.07.2019 KL.23:00
Gamle Norge
KR. 550,-

Hellbillies

Hellbillies – et av Norges aller mest suksessrike band – legger ut på ny turné. Eller er det egentlig det de gjør? Med mer enn 1700 konserter i løpet av deres per i dag 28 år lange eksistens har bandet kjørt opp og ned gjennom «eit litt for langstrakt land» mer og lenger enn de fleste. De har praktisk talt aldri stoppet. Med dette kan vi si oss enig om at Hellbillies har opparbeidet seg en velfortjent status som et av landets aller beste live-band.

Aslag lover at Hellbillies vil spille varierte sett, med låter fra så godt som alle platene i bandets katalog. «Det er blitt 11 studioalbum gjennom årenes løp, så det er mye å ta av» tilføyer Aslag.

Hellbillies har underholdt publikum i hver lille krok i Norge siden 1990. De har solgt rundt 1 million album, får stadig større fanskare og høster fortsatt fantastiske tilbakemeldinger fra kritikere og publikum.

«Hellbillies er bunnsolid og låter alltid bra. Kvalitet er aldri feil for oss, derfor gleder vi oss til gjensyn med et av landets beste liveband. Sist de gjestet festivalen var det mer enn utsolgt, og jeg ble nedringt av folk som lurte på om jeg kunne «fikse» noen billetter. Derfor anbefaler jeg folk å løse billetter først som sist» Kai Gustavsen, festivalsjef

Hva er det som gjør at Hellbillies stadig turnerer som de gjør år etter år? «Bandet er kanskje i bedre form enn noen gang før. Nå sitter alt så utrolig bra, det er bare noe du kjenner idet du går på scenen, at det er fullt trøkk fra første tone» sier Aslag Haugen.

Hellbillies anno 2019 er dermed bedre enn noengang!

Originalmedlemmene Arne Moslåtten og Arne Sandum er ute av Hellbillies, med alt det innebærer av endringer. Dagens besetning består derfor av Aslag på sang og gitar, broren Lars Håvard på gitar og trommeslager Bjørn Gunnar Sando, med de to assosierte medlemmene Egil Stemkens på bass og Lars Christian Narum på tangenter. Det er en hardtslående kvintett som møter publikum.

Fra Hellbillies’ startet som et coverband med gjendiktninger av amerikanske countrylåter har de endret seg kraftig og blitt et fullblods rock’n’rollband, men hele tiden holdt fast ved den lokale forankringen fra Hallingdal. Aslag har tidligere uttalt at han raskt ble forbauset over hvor godt tekstene gikk hjem også andre steder i landet som viste seg å ha tilsvarende figurer som Syver, Jimmy Embrik, Birgjit og andre skikkelser fra Arne Moslåttens tekstunivers.

Moslåtten forsvant ut av bandet for noen år siden, men har fortsatt å levere tekster til bandet. Det har også den velrenommerte artisten, tekstforfatteren og Dylan-tolkeren Tom Roger Aadland som ble forespurt om han ville prøve seg forut for Hellbillies’ foreløpig siste plate, Søvnlaus fra 2016. Her er åtte av 12 tekster skrevet av Aadland, de resterende fire av Moslåtten. Ifølge Aslag har ny tekstforfatter tilført bandet en litt annen innfallsvinkel, men til neste plate – sannsynlig utgivelse 2020 i forbindelse med 30-årsjubileet – vil nok Moslåtten og Aadland kunne bidra med like mye hver.

 

GAMLE NORGE-PASS | NOK 1350Provides access to all concerts at Gamle Norge. The ticket needs to be exchanged for a wrist band in our ticket booth outside Quality Grand Hotel. Age limit: 20 years.Buy GAMLE NORGE
PASS, 2018
Festival pass 2018 | NOK 3345Provides access to all festival concerts all days, given capacity. Guaranteed entrance to Kirketorget. The ticket needs to be exchanged for a wrist band in our ticket booth outside Quality Grand Hotel.Get your festival pass here
JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

Download the festival app!

This year we are launching a new app for both iPhone and Android.

Explore the festival line up and pick your favourites.

If you accept push notifications you may receive exclusive news and offers from the festival.

Click here to download to iPhone, and here for Android.

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.