07.07.2023 KL.23:59
Energimølla
KR. 390,-

GURLS & Trondheim Jazz Orchestra

In GURLS you will find three of the country’s most sought-after musicians, Ellen Andrea Wang, Hanna Paulsberg and Marianna Sangita. At the festival we experience them together with the Trondheim Jazz Orchestra, a central and sought-after institution in Norwegian jazz life.

I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere, Ellen Andrea Wang, Hanna Paulsberg og  Marianna Sangita. Med lekende overskudd og trillende selvtillit er de en varsom og trampefunky enhet. Tekstene er direkte og musikken er intim, hel-akustisk og med en ubeskjeden pop-snert. Her er også soul, rytmisk uimotståelighet og melodisk eleganse. På festivalen opplever vi de sammen med  Trondheim Jazz Orchestra, en helt sentral og etterspurt institusjon i norsk jazzliv.  

GURLS inntok den norske musikkscenen i 2013, og har siden vært et slags musikalsk friminutt for saksofonist Hanna Paulsberg og bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. Rohey Taalah var vokalist i den første utgaven av trioen; nå er det Marianna Sangita (fra Broen) som er sentral vokalist. GURLS fikk nesten umiddelbart et formidabelt gjennombrudd. Friske og frekke tekster – ofte både ironiske og sarkastiske – framført lett, leikent og muntert i supermusikalske rammer. Med debutplata «Run boy, run» vant de Spellemannsprisen for beste jazzplate i 2018. GURLS inngår i alle konsertarrangørers ønskekonsert, og trioen har spilt på de fleste store, norske jazzfestivalene. Og de har ikke blitt mindre etterspurt etter at de begynte å samarbeide med Trondheim Jazz Orchestra. Bandet er svært fleksibelt, både når det gjelder antall musikere og hvilke musikere som er med. Alt innrettes etter hva slags prosjekt de skal framføre. Orkestret har feira en rekke triumfer, både i Norge og utenlands. Det har spilt med så sentrale musikere som Chick Corea, Pat Metheny og Joshua Redman. Det er nominert til Spellemannsprisen flere ganger, og de fikk den for samarbeidet med Marius Neset i 2014. 

Fotograf heading bilde: Sanne Funder Nygaard

 

Marianna Sangita – vokal

Hanna Paulsberg – tenor saksofon, vokal, komponist

Ellen Andrea Wang – bass, vokal

Eirik Hegdal – saksofoner

Sissel Vera Pettersen – saksofoner, vokal

Trine Knutsen – fløyter

Erik Johannessen – trombone

Heida Karine Johannesdottir – tuba

Håvard Aufles – keyboards

Amund Storløkken Åse – vibrafon

Håkon Mjåset Johansen – trommer

Ola Øverby – trommer

David Solheim – lyd

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.