05.07.2014 KL.24:00
Kongsberg kirke
KR. 320 + bill. avg.,-

Elvira Nikolaisen / Mathias Eick

En av fjorårets store musikalske nyskapninger og gledelige overraskelser var samarbeidet mellom Elvira Nikolaisen og Mathias Eick. Nå tar de «Den store amerikanske sangboka» med seg inn i den storslåtte Kongsberg kirke til midnattskonsert på jazzfestivalens siste dag.

Elvira Nikolaisen slo igjennom med et brak med plata «Quiet Exit» i 2006. Hun ble raskt en meget populær og folkekjær artist med sine fine låter framført med en særdeles uttrykksfull stemme. Men en artist som har en slik sans for den gode tekst og den gode komposisjon, tiltrekkes selvfølgelig av «Den store amerikanske sangboka». Bak denne betegnelsen finner vi låter av berømtheter som Cole Porter, George Gershwin, Irving Berlin, Richard Rodgers og mange andre. At disse sangene har overlevd mange tiår og fremdeles står sterkt i bevisstheten både hos publikum og musikere, sier jo mye om hvor slitesterke de er og hvor gode de er.

For å virkeliggjøre drømmen om å framføre disse sangene innledet Elvira Nikolaisen et samarbeid med jazzmusikeren Mathias Eick. Det har vist seg å være usedvanlig klokt. Eick har i flere år tilhørt både den nasjonale og internasjonale jazzeliten. Han har håvet inn flere prestisjetunge priser og har utfoldet seg i mange forskjellige musikalske sammenhenger, fra Motif og Jaga Jazzist til Thomas Dybdahl og Motorpsycho. Av alle de forskjellige instrumentene han behersker, er utvilsomt trompeten hovedinstrumentet.

Da de to ga ut plata «I Concentrate On You» høsten 2013, ble den mottatt med høylytt ros. «Det er ubeskriveleg vakkert», skrev Roald Helgheim i Dagsavisen og fortsatte med at «det er årets album i alle klassar».  Dagbladets anmelder Torgrim Øyre kalte den «Et lunt hjørne for mørke høstkvelder», men denne inderlige og varme musikken passer minst like mye i lyse julinetter.

Elvira Nikolaisen (vokal), Mathias Eick (trompet), Eyolf Dale (piano).

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.