05.07.2023 KL.21:00
Christians kjeller
KR. 390,-

Eberson

I bandet EBERSON møter vi et musikalsk destillat som avspeiler Jon og Marte Ebersons mangfoldige musikalske erfaring: Fra Jazzpunkensemblet til Highasakite, fra Moose Loose til Hedvig Mollestad – og mye mer!

Jon Eberson har vært en helt sentral musiker i norsk jazz og jazznær musikk i snart 50 år. Han ledet det legendariske Jazzpunkensemblet, han spilte med Radka Toneff, han gjorde stor suksess med sitt band Jon Eberson Group. Hvem husker vel ikke Jive Talking!. Det er et stort sprang derfra til Mind the Gap med Paal Nilssen-Love og Bjørnar Andresen, men det viser tydelig hvor allsidig han er, og han gjør alt med en like selvfølgelig dyktighet.

Han har i de seinere åra hatt et svært utbytterikt samarbeid med sin datter Marte Eberson, og sammen har de gitt ut to kritikerroste plater under navnet Eberson. Marte bringer med seg erfaring fra ulike sjangre. Hun har reist verden rundt som tidligere medlem i popbandet Highasakite. Hun har bandet Löv, med Øystein Skar og Martin Halla, spilt duokonserter med Ane Brun, og har de siste årene spilt mye med gitarist Hedvig Mollestad.

Om den siste plata til Eberson, Between Two Worlds, skriver Arild R. Andersen på Jazz i Norge: «Bass, perkusjon og trommer er motor i forestillingen, for et tettsittende driv av eksklusivt merke.» Og han avslutter med at det er «et ujålete album. Et prosjekt som vinner ved utvidet samvær. Et sted der jazz, pop og rock inngår allianser og gjør seg lekre for hverandre».

I bandet Eberson finner vi også to etablerte jazzmusikere fra Kongsberg, nemlig Morten Qvenild på tangenter og Axel Skalstad på trommer. Velkommen til en kraftfull affære på Christians kjeller!

Jon Eberson – gitar
Marte Eberson – keyboards
Jo Berge Myhre – bass
Morten Qvenild – tangenter
Axel Skalstad – trommer

 

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.