07.07.2023 KL.15:00
Christians kjeller
KR. 390,-

“Den første gangen” v/Vigdis Hjorth & Nystrøm/Venter/Grydeland

Rolf-Erik Nystrøm laget musikken til Vigdis Hjorts lesning på åpningen av Litteraturfestivalen på Lillehammer 2021. Til konserten på Kongsberg har han fått med seg de formidable musikerne, Ivar Grydeland på gitarer og den sørafrikanske vokalkunstneren Juliana Venter til å både å lage og intuitivt skape musikk til en splitter ny historie fra Vigdis Hjort om sin aller første gang. En skjellsettende episode fra eget liv som fikk stor betydning siden og en opplevelse som fikk henne til å innse at det vi dikter opp kan være sannere enn det som virkelig skjedde.

Dette er første gang Vigdis Hjorth og disse musikerne som kvartett framfører noe sammen, selv om Venter og Nystrøm har jobbet tett i mange år som duo, og Nystrøm og Grydeland har spilt sammen i gamle dager.

De tre musikerne har en spesiell interesse for og lang erfaring med å lage musikk til tekst, og selv om alle tre er frie improviserende musikere, har de alle tre i tillegg en uvanlig bred musikalsk palett som skaper forutsetninger for en svært spennende konsert.

Vigdis Hjorth (tekst/opplesning), Rolf-Erik Nystrøm (saksofoner), Juliana Venter (stemme), Ivar Grydeland (gitarer)

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.