04.07.2014 KL.17:00
Gamle Kongsberg kino
KR. 390 + bill. avg.,-

Dave Holland Prism

Holland har en merittliste som får det meste til å blekne (Miles Davis, Thelonious Monk, Chick Corea, Stan Getz osv.), og mestrer kunsten å være vital og musikalsk fokusert som aldri før i en karriere som nå er inne i sitt sjette tiår. Hollands konsert under jubileumsfestivalen vil være en del av stjernerekka som skal spille i Kongsberg kino, og vi gleder oss til å presentere enda en av jazzens topper under vårt 50-årsjubileum.

Helt siden han ble medlem i Miles Davis sitt band i 1968 har Holland markert seg som en av de betydeligste bassistene i moderne jazz. I 1972 gjore han sin første innspilling under eget navn med plata ”Conference of The Birds” med Sam Rivers og Anthony Braxton; en utgivelse som står som en milepæl i jazzen. Siden den tid har bassisten ledet band av ulike format, samarbeidet med de beste i bransjen, og gitt ut en rekke kritikerroste album på EMC.

Med Prism gjenopptar Holland en gammel forbindelse. “Bandet springer ut av et ønske jeg har hatt om å spille med Kevin Eubanks igjen” fortalte han i en samtale med Dagbladet i høst. Holland og Eubanks jobbet sammen fra slutten av 80-tallet, frem til Eubanks flyttet til Los Angeles for å spille med “The Tonight Show”-bandet. For et par år siden kontaktet Holland gitaristen igjen og spurte om han ville “finne på et teller annet”. “Great!” var svaret fra Eubanks, og sammen med Craig Taborn (Rhodes) og Eric Harland (trommer) ble Prism en realitet. Jazzanmelderne har allerede gått av hengslene i sin hyllest til dette superbandet, som setter den kollektive musisering i sentrum.

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.