02.07.2015 KL.19:00
Energimølla
KR. 275,-

Cortex

For ikke lenge side slo det velrenommerte amerikanske jazzbladet Downbeat fast at Cortex er «the most exciting and fiery (…) unit to emerge from Scandinavia since Atomic»; og det er selvfølgelig sant. I myldret av mange flotte, norske jazzband, kan det være vanskelig å bli lagt merke til. Cortex har definitivt blitt lagt merke til!

Her møter vi fire av landets mest etterspurte musikere. Trompeteren Thomas Johansson tok initiativet til å starte bandet, og de spiller primært hans komposisjoner. Tydelig inspirert av 60-tallsmusikken til de stilskapende legendene Ornette Coleman og Don Cherry, presenterer de en musikk som er breddfull av liv og vitalitet. Her er det sannelig energi, dynamikk og groove! Da Cortex kom med ny plate sist høst, konkluderte jazzskribenten Jan Granlie sin meget positive anmeldelse slik: «Hvis Cortex dukker opp i nærheten av deg i framtida, er det ingen vits å nøle. Kjøp billett og kom deg på jazzklubb! For Cortex får det til å koke!»

Cortex består av:

Thomas Johansson – trompet
Kristoffer Berre Alberts – sax
Ola Høyer – bass
Gard Nilssen –
trommer

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.