03.07.2015 KL.19:00
Energimølla
KR. 300,-

Bjørn Alterhaug Quintet

For 58 år siden bestemte en 12-årig Bjørn Alterhaug seg for å bytte ut gitaren med brorens kontrabass. Det ble starten på en lang og fruktbar karriere i norsk jazzliv. Ikke bare har han bidratt som musiker til utallige jazzprosjekter, han har markert seg internasjonalt som musikkforsker, og ikke minst – som en av ildsjelene ved jazzlinja i Trondheim.

Blant alle dem han har spilt med, kan nevnes internasjonale storheter som Clark Terry, Lee Konitz, Joe Henderson og Chet Baker, i tillegg til utallige norske samarbeidspartnere. Fire av dem skal vi møte på årets festival i det topplaget som rett og slett heter Bjørn Alterhaug Quintet.

Musikalsk har han røttene sine i bopjazzen, men med et svært åpent øre for eksperimentering og nytolkning. Ja, 70-årsjubilanten er like kreativ og musikalsk nysgjerrig i dag som han har vært hele sitt musikerliv. Dette merkes tydelig i låtvalget til kvintetten. Her er det lederens egne komposisjoner, folkemusikk og jazzstandarder i skjønn forening. Alt presentert slik at kritikerne jubler: «Bedre klubbjazz kan jeg vanskelig forestille meg at det ble spilt noen sted i verden akkurat da» (Terje Mosnes, Dagbladet).

Og vi er ikke et øyeblikk i tvil: Dette vil garantert også gjelde når de fem inntar scenen på årets kongsbergfestival! 

Bjørn Alterhaug Quintet består av:

John Pål Inderberg – baritonsaksofon
Frode Nymo – altsaksofon
Vigleik Storaas – piano
Erik Nylander – trommer
Bjørn Alterhaug – kontrabass

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.