Arild Andersen
20.11.2020 KL.1800
Kongsberg Musikkteater
KR. 450,-

Arild Andersen jubileumskonsert!

Arild Andersen – vår tids store jazzhelt fyller 75 år, og det skal feires med jubileumskonsert under Kongsberg Jazzweekend. Han har samlet et drømmelag av musikere, men de har aldri  spilt sammen før. Laget består av saksofonisten Trygve Seim, gitaristene George “Jojje” Wadenius og Frode Alnæs, Thomas Strønen på trommer og Arild Andersen selv på bass. For en gavepakke!

Få norske jazzmusikere er så godt kjent hos et stort publikum som Arild Andersen.  Sammen med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen sørget han for et internasjonalt gjennombrudd for norsk jazz fra omkring 1970. Opp igjennom åra har han samarbeidet med en imponerende rekke av jazzstorheter, og han har vært involvert i noen av de fineste jazzgruppene vi har hørt, som Jan Garbarek Quartet, Masqualero, egne trioer og kvartetter til dagens stjerneband med Helge Lien, Marius Neset og Håkon Mjåset Johansen. Hans interesse for norsk tradisjonsmusikk resulterte i verkene «Sagn» og «Arv» i nært samarbeid med kvedaren Kirsten Bråten Berg. Selv om Arild Andersen nå er midt i 70-åra er han like glupsk på nye utfordringer, og han spiller finere bass en noensinne.

Arild Andersen: Bass
George “Jojje” Wadenius: Gitar
Frode Alnæs: Gitar
Trygve Seim: Saksofon
Thomas Stønen : Trommer

 

 

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

amerikalinjen
Kari Bremnes
Saksofonist
Arild Andersen
Lage Lund
Sondre Lerche
JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.