02.07.2014 KL.19:00
Gamle Kongsberg kino
KR. 390 + bill. avg.,-

Åpningskonsert: Bestillingsverk m/ Trondheim Jazzorkester & Christian Wallumrød

Wallumrød  sier selv om verket:

Da forespørselen kom fra Kongsberg Jazzfestival og Midtnorsk Jazzsenter, var det særlig to impulser som meldte seg, og som gjorde et slikt arbeid: puls og instrumentering. Broren min (Fredrik) og jeg utgjør duoen ’Brutter’, der vi utforsker enslags pulsbasert dunk-dunk-musikk, med trommer, maskiner og elektronikk, og jeg tenkte det kunne være interessant å forsøke noe tilsvarende med en mye større besetning. Og ikke hvilken som helst besetning; dette har også blitt en anledning til å få jobbe med en fin miks av folk jeg allerede har hatt gleden av å jobbe med en god stund, og en del supre musikere fra den yngre delen av norsk under- og overgrunn. Det går mot en rikholdig instrumentering, et stort dynamisk spenn, og det blir nok ganske pulsdrevet, i utvidet forstand. 

Christian Wallumrød har siden midten av 90-tallet vært en sentral skikkelse på den norske jazzscenen. Først og fremst gjennom sitt eget ensemble som har gitt ut fem plater på ECM, men også i kritikerroste band som Merriwinkle, Dans les Arbres og Close Erase. Fabula Suite Lugano med Christian Wallumrød Ensemble ble i 2010 nominert til Nordisk Råds Musikkpris. www.christianwallumrod.com .

 Trondheim Jazzorkester er et av Norges mest anerkjente store jazzensembler. Siden 2000 har TJO samarbeidet med en rekke norske og internasjonale profiler. Fra Chick Corea og Pat Metheny til Erik Hegdal, Erlend Skomsvoll og Elin Rosseland. TJO er et fleksibelt orkester, uten faste medlemmer, men hvor den til en hver tid kunstneriske lederen velger ut sin besetning. www.trondheimjazzorchestra.no

Trondheim Jazzorkester & Christian Wallumrød

 Ivar Grydeland – akk. gitar/el-gitar/ pedal steel

Lars Ove Fossheim – akk. gitar/el-gitar

Anja Lauvdal – upright piano / harmonium /cembalo/div. synther, electronics

Christian Wallumrød – flygel/div. synther, trommemaskin, electronics

Espen Reinertsen – tenor sax

Eivind Lønning – trompet

Heida K.J. Mobeck – tuba/electronics

Fredrik Wallumrød – trommer, perkusjon, electronics

Siv Øyunn Kjenstad – trommer, gran cassa, perkusjon

Michael Duch – kontrabass

Tor Breivik – lydtekniker

Kyrre Heldal Karlsen – lysdesign

Konserten er produsert av Kongsberg Jazzfestival i samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter. 
Komponeringen er støttet av Det Norske Komponistfond.

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.