07.07.2022 KL.21.30
Smeltehytta
KR. 350,-

Anja Lauvdal / William Parker / Hamid Drake

Anja Lauvdal mottok Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris i 2021, og følgelig er hun tilbake i festivalbyen med flere svært interessante prosjekter. Hun har aldri vært redd for å gå nye og ukjente veier, og på torsdagens konsert i Smeltehytta inngår hun i en trio med to av samtidsjazzens store musikere, bassisten William Parker og trommeslager Hamid Drake. Det er en utbredt oppfatning at Parker er den ledende frijazzbassisten. At han har hatt et langvarig samarbeid med Peter Brötzmann og spilte med Cecil Taylor i over ti år sier vel sitt, men han har også – selvfølgelig! – hatt egne prosjekter – som det banebrytende Little Huey Creative Music Orchestra. Hamid Drake er i samme toppdivisjon som Parker. Også han støter vi ofte på i frijazzsammenhenger, men han høres like gjerne i helt andre musikkformer, som i det vi gjerne kaller verdensmusikk. Han har spilt på Kongsberg flere ganger, og det sier vel litt om hans allsidighet at han har spilt i duo både med Petter Wettre og Jaimie Branch.

Er det noen som har store forventninger til denne trioen? Gjett om det er!

Konsertstart: 21:30
Dørene åpner: 20:30 

Til Avanthagen kan du kjøpe én billett, men om du også ønsker å se andre konserter på Smeltehytta, nattkonsertene på Energimølla og delta i årets Særingfest, er det mulig å kjøpe et eget pass – Særingpass 2022. 

JAZZ IS MORE // ARTISTS

Explore the artists

JAZZ IS MORE // SPONSORS

OUR SPONSORS

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

By subscribing to our newsletters on this page you accept that we will contact you on e-mail. Your e-mail address will solely be used for purposes of Kongsberg Jazzfestival.