NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
4.-7. juli 2018

En amerikaner på Kongsberg kirketorg

 

Tomas O’Connor er en 24 år gammel mann fra New York. Han kom til Kongsberg i går for bare en enkelt grunn; se Van Morrison opptre live på Kirketorget.

Det var første gang Tomas var på Kongsberg og i Norge. Det var i tillegg den aller første gangen han så idolet opptre. Han kan fortelle om en konsertopplevelse han sent vil glemme.

 

Hvorfor bestemte du deg for at du skulle dra til Kongsberg?

– Det hele var egentlig veldig spontant. Jeg var redd for at dette var min siste mulighet, siden han begynner å dra på årene. Jeg fikk se der Van Morrison skulle legge turneen sin i år, og så at den første konserten hans var i Norge, på Kongsberg. Jeg har ferie så det var ingen hindring som kunne stoppe meg i å dra. Jeg bestilte flybillett til Norge med en gang. En uke senere reiste jeg, og har ikke angret et sekund.

 

Hvorfor akkurat Van Morrison?

– Det var foreldrene mine som introduserte meg for Van Morrison. De var gjennom hele oppveksten min store fans av han. Det gjorde at jeg hørte på sangene hans før jeg i det hele tatt kunne uttale si ordet musikk. Van har rett og slett vært med meg hele livet. Når det gjelder favorittsang, har jeg to som jeg har utviklet et spesielt godt forhold til. Som barn likte jeg aller best ”Cleaning Windows”. I de senere årene har ”Steal My Heart Away” vært den store favoritten.

 

Hvilke minner sitter du igjen med fra Kirketorget i går?

– Konserten var for det første helt fantastisk. Van var ”The man” som forventet. Jeg er veldig glad for at jeg grep denne sjansen. Jeg fikk et utrolig godt inntrykk av byen, men også av menneskene. De var svært hjelpsomme, og gjorde at opplevelsen ble desto enda bedre. Jeg hadde i tillegg en veldig bra plass helt fremme ved scenen. I går var jeg i skyene, og har ikke kommet ned derfra enda.

 

I morgen vender Tomas snuten hjemover og har veldig sannsynlig et smil om munnen.

 

Tekst: Marita Uglem Remøy / Foto: Thomas Hegna